- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.408
Vi arbejder løbende med konservering hen over skoleåret.
En god og nem klassiker i arbejdet med konservering er selvfølgelig en agurkesalat.
Det er altid godt at have noget agurkesalat på lager. Vi kan bruge det til så mange ting. Jeg bruger oftest agurkesalat til en hotdog, bøfsandwich eller en god dansk hakkebøf med kartofler, grøntsager, bløde løg og brun sovs (en ret som må siges at være lidt glemt i disse helsetider; på Østermarkskolen er den fast på årsplanen!).
Agurkesalaten har godt af at trække et par dage, men synes nu også den smagen fortrinlig, hvis du spiser den inden for kort tid. Den vil selvfølgelig blive mere syrlig med tiden – ligesom du måske kender den fra supermarkedet.
Krydringen af din agurkesalat kan gøres på mange måder. Jeg synes for eksempel at vanilje giver agurkesalaten et godt twist. Men jeg er nok også lidt en vaniljegris:-)
Agurkesalat
Christian SvaneVærktøj
- 1 Patantglas
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 tsk salt
- 2 dl klar lagereddike
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 5-10 peberkorn
- 2 laurbærblade
- 2 enebær
- ½ tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Bring en gryde med rigeligt vand i kog med låg på.
- Snit de skyllede agurker på et råkost- eller mandolinjern. Skal dine agurker være chunky eller fine skiver?
- Bland med salt, og lad dem trække ca. 20 minutter.
- Opløs imens sukkeret i eddiken i en skål og tilsæt de resterende ingredienser.
- Skyl agurkeskiverne grundigt for salten, og tryk dem fri for vand i et rent viskestykke.
- Skold et patent-/sylteglas med det kogende vand fra gryden. Du kan sænke glasset forsigtigt i gryden eller hold det kogende vand over glasset, mens det står i håndvasken. Skyl evt. med atamon.
- Smid agurkerne i glasset og hæld lagen over.
Velbekomme.